İdari Para Cezası ve Uygulama

Bir talep için ödeme yapılmasının kabulü, daha sonraki zararları tazminat yoluyla alma ya da gönderi ile bağlantılı daha fazla tazminat talep etme hakkını sona erdirir. Paketleri TNT’ye bir paket konsolide eden firma üzerinden sunulan Gönderenler veya Alıcıların TNT’ye karşı yasal veya parasal olmayan tedbir hakkı bulunmamaktadır. TNT’nin Taşıma Hizmetlerinin sağlanmasıyla bağlantılı olarak kayıp, hasar veya gecikme için sorumluluğu, yürürlükteki Sözleşme kapsamında belirtilen (Gönderici, Bölüm 19.3 ve 19.4’te açıklandığı gibi Gelişmiş Sorumluluk veya Sigorta belirtmek için ek bir ücret ödemeyi seçmediği sürece) tutarla sınırlı olacaktır. TNT, yürürlükteki ulusal taşımacılık yasalarında herhangi bir zorunlu veya daha düşük sorumluluk sınırı olmadığı durumlarda, söz konusu sınırı yurt içi Taşıma Hizmetlerinin sunulmasından kaynaklanan tüm hak taleplerine de  uygulayacaktır (Gönderici 19.3. ve 19.4. Bölümlerde belirtildiği üzere Gelişmiş Sorumluluk veya Sigorta belirtmek üzere bir ek ücret ödemeyi seçmediği sürece). TNT’nin Gönderiyle bağlantılı olarak kanıtlanmış zarar, hasar, gecikme veya diğer herhangi bir hak talebine ilişkin yükümlülüğü Gönderinin onarım maliyeti, amortismana tabi tutulmuş değeri veya değiştirme maliyetinden hangisi daha düşükse, ilgili tutarı aşmayacaktır. TNT bir hak talebine konu olan Gönderinin içeriğinin değerine ait bağımsız kanıtlar talep etme hakkına sahiptir. 13.5 Yerel yasalarla izin verildiği durumlarda, TNT uluslararası Gönderilerin gümrük işlemlerini sağlayacaktır. TNT, gümrüklemenin gerçekleştirilmesi için gümrük ve diğer düzenleyici kurumlara Gönderi bilgilerini iletecektir.

Yolcular, seçimlerinde zorlanamayacaklari gibi davet bile edilemeyeceklerdir. 1) Yetki belgesi sahipleri, tasit kartlarinin asillarini tasitlarinda bulundurmak zorundadirlar. 1) Tarifesiz yolcu tasimalarinda tasima sözlesmesi yapilmasi zorunludur. 5) Yolcu tasimalarinda, tehlike olusturabilecek yanici, yakici, parlayici, patlayici, zehirli, bulasici, radyoaktif ve benzeri nitelikteki yolcu esyasi tasitin bagaj bölümü de dahil olmak üzere tasinamaz. 10) Yetki belgesi sahipleri, faaliyetleriyle ilgili olarak Kanunlara, Bakanlikça yayimlanan tebliglere, yönergelere, genelgelere ve ABB’nce tarafindan yayimlanan Yönetmelik ve talimatlara uymakla yükümlüdürler. 4) Yetki belgesi sahipleri, Karayolu Tasima Yönetmeligi’nde belirtilen zorunlu sigortalari bulunmayan tasitlari trafige çikarmamakla yükümlüdürler. 3) Acenteler; bu sifatla yapmis olduklari faaliyet ve islemlerden, tasimacilar ile müstereken ve müteselsilen sorumludurlar. 2) Yetki belgesi sahipleri, kendi adlarina acentelerinin acentelik sifatiyla yapmis olduklari faaliyet ve islemlerden sorumludurlar. 4) Ara duraklar seyahatin basladigi ilk kalkis ve son varis yeri olarak kullanilamaz.

Ancak, askerlik yükümlülüğünden doğan uyuşmazlıklarda ilgilinin asker kişi olması şartı aranmaz. Askeri hakim sınıfından olmayan üyelerin görev süresi en fazla dört yıldır. Mahkemenin Başkanı, Başsavcı ve daire başkanları hakim sınıfından olanlar arasından rütbe ve kıdem sırasına göre atanırlar. Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin kuruluşu, işleyişi, yargılama usulleri, mensuplarının disiplin ve özlük işleri, mahkemelerin bağımsızlığı, hakimlik teminatı ve askerlik hizmetlerinin gereklerine göre kanunla düzenlenir. Şunu belirtmek gerekir ki, bazı kurumların verdiği idari para cezaları, cezayı veren kurum tarafından tarafından tahsil edilmektedir.

Asıl üyeler aynı dönemde Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Onur Kurulu ve Balotaj Kurulu’ndan yalnız birinde görev alabilirler. Organlarda boşalma oldukça yedekler en fazla oy almış olandan başlanarak aynı organ tarafından göreve çağırılmak suretiyle boşluklar doldurulur. Yönetim Kurulu asıl üyelikte 6, Onur Kurulu asıl üyelikte 8, Denetim ve Balotaj Kurulları asıl üyelikte 5 yıl kıdemi bulunan Cemiyet asıl üyeleri arasından seçilirler. Ayrıca başka adlarla ve gerek gördüğü kadar uzmanlık komisyonları kurabilir. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde Denetim Kurulu tarafından iç denetim yapılabileceği gibi, bağımsız denetim kuruluşlarına da denetim yaptırılabilir. Bağımsız denetim kuruluşlarınca denetim yapılmış olması, Denetim Kurulunun yükümlülüğünü ortadan kaldıramaz.

Gelişmiş Sorumluluk Sigortası tüm belge Gönderileri için mevcut değildir. Gönderici veya Alıcı bir TNT Teslimat İmza Seçeneği’ni seçtiğinde, bir Ev Adresli Teslimatın ilk denemede Alıcı adresinde veya komşu bir adreste tamamlanamaması halinde, TNT, kendi takdirine bağlı olarak, ya teslimatı yeniden deneyecek, Gönderiyi Göndericiden veya Alıcıdan ek teslimat talimatı alana kadar elinde tutacak ya da TNT tarafından belirlenecek bir yere teslim edecektir. Bir Ev Adresli Teslimat yeniden deneme(ler) sonucunda da teslim edilemiyorsa, Gönderici veya Alıcı ek teslimat talimatları sağlamıyorsa veya TNT teslimatı TNT tarafından belirlenecek başka bir yere gerçekleştiremiyorsa, Gönderi teslim edilemeyen gönderi olarak kabul edilebilecektir (bkz. 18. Bölüm (Teslim Edilemeyen Gönderiler)). Tehlikeli madde içeren tüm paketler, ICAO’nun Tehlikeli Maddelerin Havayoluyla Güvenli Taşınmasına ilişkin Teknik Talimatları ve IATA’nın Tehlike Madde Yönetmelikleri dahil olmak üzere yürürlükteki tüm yasalara ve düzenlemelere uygun olmalıdır. ADR’ye tabi tehlikeli madde Gönderileri için özel taşıma düzenlemeleri gereklidir ve onaylanmış müşteri statüsüne sahip Gönderenler gönderi öncesinde düzenlemelerin yapılması için TNT ile temasa geçmelidir. “Tehlikeli maddeler” taşınması halinde insanları, hayvanları, çevreyi veya taşıyıcıyı tehlikeye atabilecek gönderilerdir.

6.1 Taşıma Ücretleri ve ilgili Ücretlere ilişkin faturalar prensip olarak fatura tarihinden itibaren 30 gün içinde, kesinti veya mahsup yapılmaksızın ödenecektir. Belirli ülkeler için, farklı bir ödeme vadesi geçerli olabilir; ayrıntılar talep üzerine sunulabilir. Bununla birlikte, TNT herhangi bir Ücretin peşin ödenmesini isteme hakkını saklı tutar. Aksi kabul edilmedikçe, TNT prensip olarak tüm Gönderileri tahsilat tarihinden sonra, haftalık olarak fatura edecektir. Diğer herhangi ek ücretlerin ayrıntılarına tnt.com üzerinden ulaşılabilir. TNT, Ücretlerine geçerli kanun ve yönetmeliklere uygun olarak katma değer vergisi yansıtacaktır. K) Yayın hizmetleri ile ilgili gelişmeleri takip etmek, sektöre ilişkin genel stratejileri, ortak denetim, özdenetim ve ortak düzenleme mekanizmalarını belirlemek; yayın hizmetlerinin ülkemizde gelişmesini sağlayacak çalışma ve teşviklerde bulunmak; medya hizmet sağlayıcılarının çalışanlarına yönelik eğitim ve sertifika programları düzenlemek ve sertifika vermek. H) Medya hizmet sağlayıcılarının sunduğu yayın hizmetlerinde ve platform, multipleks, altyapı işletmecileri ile verici tesis ve işletim şirketinin sunduğu hizmetlerde bu Kanuna ve ilgili diğer mevzuata aykırılık tespit edilmesi veya yayın lisansı şartlarına uyulmaması hâlinde gerekli müeyyideleri uygulamak. E) Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yerleşik medya hizmet sağlayıcılarının yayın hizmetlerini, bu Kanun hükümlerine ve Türkiye Cumhuriyetinin taraf olduğu uluslararası andlaşmalara uygunluğu açısından izlemek ve denetlemek. D) Radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmeti sağlayıcı kuruluşlardan alınacak yayın lisans ücretleri, karasal ortamdan sunulacak yayın hizmetleri için yıllık televizyon kanal, multipleks kapacasinom-hub.com ve radyo frekansı kullanım ücretleri ile platform, multipleks, altyapı işletmecileri ve verici tesis ve işletim şirketinden alınacak yayın iletim yetkilendirme ücretini belirlemek. (2) Multipleks işletmecileri, radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerinin iletimi alanında sadece Üst Kuruldan karasal yayın lisansı almış kuruluşlara hizmet verebilirler.

2.El araç alım satım dışında araç kiralama sektöründe faaliyet gösteren Tarkan Otomotiv için müşteri memnuniyet ve güveni en büyük öncelik. “Samimiyetin güvenle buluştuğu nokta” sloganıyla sigorta, kredi gibi alanlardaki acentelikleriyle de müşterilerine destek sağlayan Tarkan Otomotiv sektördeki yenilikleri takip etmeyi ve bunu müşterilerine fayda sağlayacak şekilde paylaşmayı öncelikli ilke edinmiştir. Çok değerli üyemiz Sebahattin Bey’i 22 Temmuz günü Otomer’deki yeni dükkanında Kasapoğlu Otomotiv’in üye temsilcisi ve ayrıca satış ekibimizin yöneticisi İsmail Parlak ve Genel Müdürümüz Yonca Ulusoy Zaimoğlu ile ziyaret ettik. Bu ziyaretimiz ile hem kendisine oto.net ailesinin bir üyesi olduğu için teşekkür ettik, hem de 2500. Bu aracı oto.net’in sıkı takipçisi çok değerli üyemiz Kasapoğlu Otomotiv’in sahibi Sebahattin Kasap aldı. Açık artırma ile satılan bu aracımız çok talep görmüş, 112 üye ilgilenmiş ve 32 üyemiz de teklif vermiştir. İhalenin son saniyelerinde 5 üye arasında kıran kıran bir artırma olup, aracımız Sebahattin Kasap’a satılmıştır. Sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve “Portal”da çıkabilecek sorunların ivedilikle giderilebilmesi için, OTONET, gerektiğinde kullanıcıların IP adresini tespit etmekte ve bunu kullanmaktadır. IP adresleri, kullanıcıları genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir. Mahkemece boşanma davasına özgü tedbirler ile ilgili bir ara kararı verilmiş ise kararın icrası ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulunmalısınız. Örneğin çocuğun tedbiren velayeti size verilmiş ise çocuğun karşı taraftan teslim alınması için çocuk teslimi gündeme geleceği gibi çocuk ve sizin için tedbir nafakası ödenmesine karar verilmiş ise tedbir nafakasının icra marifetiyle tahsili için icra takibi açılmalıdır. İlk duruşmada dilekçelerinizdeki taleplerinizi tekrar edebilir, varsa tedbir taleplerinizi dile getirebilirsiniz.

Sürücü belgesinin geri alınması kararı, bir suç nedeniyle mahkemeler tarafından verilmişse mahkeme kararına itiraz prosedürü içinde itiraz edilmelidir. Mahkemenin bir suç nedeniyle sürücü belgesini geri alma kararı vermişse Sulh Ceza Hakimliği’ne değil, kararı veren mahkeme nezdinde Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre itiraz edilmelidir. Sigortasız çalıştırma, eksik gün veya casinomhub yeni giriş bildirimi nedeniyle SGK tarafından prim borcu tahakkuk ettirilen ve prim borcunun ödenmesi için tebligat yapılan işverenler, tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içinde prim borcunu tahakkuk ettiren ünitenin Ünite Prim Tahakkuk İtiraz Komisyonu’na itiraz etmelidir. İtiraz reddedildiği takdirde işverenin 1 ay içinde yetkili Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nün bulunduğu yerdeki İş Mahkemesi’ne dava açması gerekir. Özellikle vurgulayalım ki, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümlerine aykırı hükümler getiren yeni Kanunların yürürlüğe girmesi halinde, yeni kanunla getirilmiş olan hükümler uygulanacaktır. İdari para cezalarının nasıl uygulanacağı konusundaki ayrıntılar 442 nolu Tahsilat Genel Tebliği ile açıklanmıştır. Taraflar’dan birinin sözleşmesel yükümlülüklerini ihlal etmesi ve ihlalin düzeltilmesine ilişkin olarak karşı Tarafça iletilen yazılı talebe ve ihtara rağmen ilgili ihlalin 1 (bir) hafta içerisinde düzeltilmemesi halinde, işbu Sözleşme ihtarı gönderen Tarafça yazılı olarak iletilecek bir ihbarla derhal tazminat ödenmeksizin feshedebilir. Tarafların, işbu Sözleşme’de yer alan yükümlülüklerin gereği gibi yerine getirilmemesi halinde diğer tarafın bu çerçevede uğrayacağı zararları tazmin etmekle yükümlüdür. Ödeme Hizmeti Kullanıcısı işbu Sözleşme’de yer alan yükümlülüklerini gereği gibi yerine getirmemesi nedeniyle PTT’nin doğrudan ve dolaylı olarak uğrayacağı zararlardan da sorumludur. Taraflar, işbu maddede düzenlenen yükümlülüklere, işbu Sözleşme’nin sona ermesinden sonra dahi süresiz olarak riayet edeceklerini kabul ve beyan ederler.

Adlı internet sitesinde ve facebook adlı sosyal paylaşım sitesinde G.. Ş..’ın sözkonusu sitelere erişimin engellenmesi talebinin reddine dair Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararına karşı yapılan itirazın reddine ilişkin Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı aleyhine kanun yararına bozma istemini içeren yazı ekindeki dava dosyası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının ihbarnamesi ile daireye verilmekle okundu. İçeriğin çıkarılmasını veya erişimin engellenmesini talep eden kişiler, internet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğinden bahisle erişimin engellenmesi talebini talepte bulunduğu saatten itibaren yirmi dört saat içinde sulh ceza hâkiminin kararına sunar. Hâkim, internet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle özel hayatın gizliliğinin ihlal edilip edilmediğini değerlendirerek vereceği kararını en geç kırk sekiz saat içinde açıklar ve doğrudan BTK’ya gönderir; aksi hâlde, erişimin engellenmesi tedbiri kendiliğinden kalkar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *